Čiščenje občutljive kože
Čiščenje občutljive kože Koža je naš največji organ, ki pri odraslem človeku meri okoli 2 m². Predstavlja bariero, ki je v neposrednem stiku z okolico, njene najpomembnejše naloge pa so varovati telo pred poškodbami, agresivnimi vplivi iz okolja, UV sevanjem, hkrati pa je prva in najpomembnejša obramba pred bakterijami in virusi.
Koža dojenčkov in otrok
Koža dojenčkov in otrok Koža je naš največji organ, ki ščiti notranje organe. Pogosto ji posvečamo premajhno skrb, še posebej ko gre za naše najmlajše.
Čiščenje in nega kože dojenčkov in otrok
Čiščenje in nega kože dojenčkov in otrok Dojenčka umijemo takrat, ko je umazan, sicer pa ga zgolj obrišemo, enkrat tedensko pa mu pripravimo nežno kopel. Čistilni izdelki namreč izjemno vplivajo na njegovo kožo, predvsem na njegov pH in mikrofloro.
+/- Učinki sonca
+/- Učinki sonca Vsi imamo radi s soncem obsijano kožo, še posebej v toplejšem delu leta. A dejstvo je, da prekomerno izpostavljanje soncu lahko povzroči poškodbe kože in pospeši proces staranja. Kar 80 % znakov staranja kože povzročijo UV žarki.
Nasveti za zaščito pred soncem
Nasveti za zaščito pred soncem Pred soncem so moramo ustrezno zaščititi, zato imamo iz Laboratorija Bioderma za vas nekaj preprostih nasvetov.
Poletje – idealen čas za temeljito vlaženje vseh tipov kože
Poletje – idealen čas za temeljito vlaženje vseh tipov kože Voda je ključen element naše kože in jo vsebuje med 7 in 8 litrov, medtem ko jo vsakodnevno iz kože izhlapi okoli 200 ml. Dehidracija ali pomanjkanje vode v koži je lahko težava vseh tipov kože, tudi najbolj mastnih.
Suha koža v zimskih dneh
Suha koža v zimskih dneh Kako negovati kožo v hladnejših dneh? Naša koža pozimi potrebuje zaščito pred mrazom, zato moram posegati po močnejših kremah z obogateno formulo, ki vsebujejo višji delež maščobnih komponent.
Srbeča koža?
Srbeča koža? SRBEČA KOŽA? Za vas imamo nekaj nasvetov:
Srbečica – težava mnogih posameznikov
Srbečica – težava mnogih posameznikov Srbenje ali pruritus je neprijeten občutek, ki sproži željo po praskanju. Rezultat tega je refleks praskanja, ki je lahko povezan z dermatološkimi lezijami. Srbenje je najbolj pogost simptom v dermatologiji, ki prizadene kar 1/3 svetovnega prebivalstva.
Vpliv hrane na pojav aken ali njihovo zmanjšanje
Vpliv hrane na pojav aken ali njihovo zmanjšanje Kaj so akne? Kaj povzroča akne? 3 glavne tipi aken. Ali prehrana vpliva na akne? Katera vrsta hrane lahko pomaga aknasti koži? Nizki glikemični indeks. Pogumno v spremembe v življenju in prehrani.
Stop srbeči koži
Stop srbeči koži Ko vas koža srbi, hitro razpršite Atoderm SOS Spray!
Umivanje in nega suhe, zelo suhe in atopijske kože
Umivanje in nega suhe, zelo suhe in atopijske kože Atoderm Intensive Baume v trenutku ustavi srbečico, zmanjšuje potrebo po praskanju in krepi odpornost kože na način, da vzpostavi zaščitni film.