Pomoč uporabnikom

Kako se registrirati?

Registracijo lahko opravite preko povezave »Prijava« in »Registracija«. Za registracijo morate vpisati vse zahtevane podatke, ki so označeni z zvezdico* (ime, priimek, mail in geslo). Pogoj ob prijavi je strinjanje s Splošnimi pogoji poslovanja.

Na koga se lahko obrnete glede svetovanja in vzorčkov?

Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 35 64 in z veseljem vam bomo svetovali glede pravilne izbire izdelkov za nego vaše kože glede na vaš tip kože in starost. Na vašo željo vam bomo po pošti poslali tudi vzorčke, da boste lahko željene izdelke pred nakupom tudi preizkusili.

Ali ostajajo vzorčki za vse ponujene izdelke v Spletni trgovini?

Vseh vzorčkov za izdelke, ki se prodajajo v spletni trgovina Sophia, žal ni na voljo. V kolikor bi želeli preizkusiti določen izdelek, ki nima vzorčka, boste le-ta izdelek lahko preizkusili na eni izmed naših promocij. Svetovalka ima na promociji vedno kovček z vsemi testerji, zato lahko pri njej vedno preizkusite vse izdelke – tudi tiste, ki nimajo vzorčka. Seznam Nuxe promocij je objavljen na spletni strani http://www.nuxe.si/Novosti/Promocije.aspx, seznam promocij Bioderma pa na http://www.bioderma.si/PROMOCIJE.aspx

Zakaj se je dobro prijaviti na pošiljanje e-pošte?

V kolikor se boste odločili za prejemanje e-pošte boste prvi obveščeni o vseh akcijah in novostih ter eksluzivnih ponudbah za kupce spletne trgovine Sophia. Trudili se bomo, da vam bomo čim bolje predstavili izdelke in vas poučili o pravilnih korakih do lepega in zdravega videza kože.

Kakšen je strošek dostave - poštnine?

Cena dostave DPD-ja glede na:

  • vrednost nakupa do 49,99 EUR je strošek dostave 2,40 eur,

  • vrednost nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave krije ponudnik.

Plačilo po povzetju se zaračuna dodatno v višini 1,00 eur.

Cenik dostave Pošte Slovenije glede na:

  • vrednost nakupa do 49,99 EUR je strošek dostave 3,05 eur,

  • vrednost nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave krije ponudnik.

Plačilo po povzetju se zaračuna dodatno v višini 1,00 eur. V primeru plačila s kreditno kartico vam stroška provizije kreditne kartice ni potrebno plačati, saj jo krije Sabex d.o.o.

Kdaj boste prejeli naročeno blago?

Naročene izdelke, ki so na zalogi odpošljemo še isti, oziroma naslednji delovni dan od dneva naročila, če je to mogoče. Razen v primeru da izdelka ni na zalogi. V tem primeru vas bomo obvestili najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila in vam v primeru predplačila na vašo zahtevo vrnili denar. Maksimalni rok dobave pošiljk je 5 delovnih dni od naročila.

Naročenih izdelkov ne pošiljamo ob sobotah, nedeljah in praznikih.
Naročeni izdelki bodo dostavljeni po navadni pošti. Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave.

Kaj se zgodi, če vas v času dostave ni doma?

Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji. V primeru, da želite dostavo na drug naslov, ob oddaji naročila vpišite drug naslov za dostavo.

V kolikor ste oddali naročilo z dostavo preko kurirske službe DPD in niste v času dostave dosegljivi, vam kurir poskuša paket dostaviti še dvakrat. Po dogovoru z vami vam lahko paket pusti na bencinskem servisu Petrol ali na določenih poslovalnicah Pošte Slovenija.

V kolikor ste oddali naročilo z dostavo preko Pošte Slovenije in nise v času dostave dosegljivi, vam po poštar pustil obvestilo s podatki, kje in kdaj lahko paket prevzamete.

Če paketa ne uspete prevzeti, se vrne v naše skladišče. V kolikor bi želeli ponovno pošiljanje paketa, se vam dodatno zaračuna strošek drugega pošiljanja.

Ali se lahko naroči dostavo pošiljke v službo?

V primeru, če bi želeli, da vam dostavimo naročene izdelke na naslov, ki je drugačen od tistega, ki ste ga navedli ob registraciji, nam le to sporočite, tako da naslov vnesete v rubriko Drug naslov za dostavo.

Ali je potrebno ob prevzemu pošiljke plačati dodatno provizijo?

Stroškov provizije plačila s kreditno kartico  vam ni potrebno plačati, saj le-te nosi podjetje Sabex d.o.o.

OBVESTILO
Od 1. aprila 2019 dalje bencinski servisi Petrol prevzemniku paketa zaračunavajo storitev prevzema paketa. To pomeni, da vam, v primeru prevzema vašega paketa na bencinskem servisu, Petrol zaračuna dodatnih 0,30 € za storitev vročitve paketa. Če je paket s plačilom po povzetju, se poleg omenjenega stroška vročitve zaračuna še strošek obdelave odkupnine, in sicer v višini 0,85 €.

Kako je z rokom uporabe izdelkov?

Vsak kozmetični izdelek z rokom trajanja manj kot 30 mesecev mora imeti na embalaži naveden minimalni rok uporabe. V ta namen se lahko uporabi simbol peščene ure, poleg katerega se navede datum. Namesto simbola se lahko uporabi tudi napis »uporabno najmanj do«. 

Za tiste proizvode, ki imajo minimalni rok trajanja več kot 30 mesecev, je obvezno, da imajo navedeno časovno obdobje po odprtju izdelka. V tem primeru se običajno uporabi simbol odprtega lončka, v katerem je navedeno število mesecev.

Nekateri kozmetični proizvodi pa ne zahtevajo nobenega izmed teh dveh načinov označevanja. To so izdelki, ki se ob normalni uporabi ne pokvarijo npr. tesno zaprti aerosoli, parfumi z veliko vsebnostjo alkohola ali pakiranja za enkratno uporabo. 

Sistem odprtega lončka

sistem odprtega loncka Vsi kozmetični izdelki (Bioderma, ISDIN in Nuxe) imajo na embalaži oznako, ki določa rok uporabe, po tem ko  je izdelek odprt. Naveden primer določa, da je izdelek po odprtju uporaben 12 mesecev.

Kdo so proizvajalci izdelkov?

Proizvajalec izdelkov NUXE je Laboratorij Nuxe, 19 – Rue Peclet, 75015 Paris 15, Francija.
Proizvajalec izdelkov BIODERMA je Laboratorij Bioderma, 75 – Cours Albert Thomas, 69003 Lyon, Francija.
Proizvajalec izdelkov ARKOPHARMA je Arkopharma, LABORATOIRES PHARMACEUTIQUES, BP 28 -06511 CARROS Cedex, Francija.
Proizvajalec izdelkov ISDIN je Isdin, Carrer de Provençals, 33, 08019 Barcelona, Barcelona, Španija.
Proizvajaec izdelkov PURESSENTIEL je 
Puressentiel, 122 Boulevard Exelmans, 75016 Paris, Francija.

Koliko izdelkov lahko naročite?

Ni omejitve glede na števila naročenih izdelkov na posamezno naročilo, če ni drugače zavedeno. Ob akcijah, kjer je omejeno število izdelkov na posamezno naročilo se o tem obvesti stranke spletne trgovine Sophia. Ob takšnih akcijah je maksimalno naročilo posameznega izdelka omejeno na 3 kose.