Serum za obraz – zgolj trend ali must have?
Serum za obraz – zgolj trend ali must have? Kolikokrat ste že slišali za serum, a nikoli niste povsem točno vedeli, kakšna je njegova vloga? Ga morate res vključiti v vsakodnevno nego kože, ali gre zgolj za trend? Odgovor je pravzaprav preprost – da! Serum za obraz je nekaj, kar vaša koža nujno potrebuje.
TOP 10 najbolj priljubljenih NUXE izdelkov  po izboru kupcev
TOP 10 najbolj priljubljenih NUXE izdelkov po izboru kupcev TOP 10 najbolj priljubljenih NUXE izdelkov po izboru kupcev
Intravenska uporaba vitamina C naj bi pomagala uničevati rakave celice
Intravenska uporaba vitamina C naj bi pomagala uničevati rakave celice Čeprav ameriška Agencija za hrano in zdravila (Food and Drug Administration, FDA) ni odobrila intravenozne uporabe velikih odmerkov vitamina C za zdravljenje raka, je bilo znanstveno dokazanih kar nekaj primerov njegove uspešne uporabe.1 Večina terapij z vitaminom C vključuje ...
Nega telesa – korak za korakom
Nega telesa – korak za korakom Koža je veliko več kot le pokrivalo našega telesa. Predstavlja zaščitno pregrado med telesom in različnimi vplivi iz okolja, ohranja ravnovesje tekočin in pomaga uravnavati telesno temperaturo. Zato je, tako kot za kožo obraza, treba ustrezno skrbeti tudi za kožo našega telesa.
Ameriški slamnik: Čudežna terapevtska rastlina in ojačevalec imunskega sistema
Ameriški slamnik: Čudežna terapevtska rastlina in ojačevalec imunskega sistema Ameriški slamnik (lat. Echinaceae purpureae) je čudežna terapevtska rastlina ter ojačevalec imunske odpornosti in je najpogostejša izbira pri naravnem zdravljenju simptomov virusnih okužb dihal in prehladih. Ta močna rastlina z izjemnimi terapevtskimi sposobnostmi je že stoletja poznana kot zdravilo starih Indijancev.
Dobrodošli v prenovljeni spletni trgovini Sophia!
Dobrodošli v prenovljeni spletni trgovini Sophia! Končno jo imamo –prenovljeno spletno trgovino Sophia.si! Po nekaj mesecih trdega dela, pomanjkanja spanca in velike količine kave, nam je s skupnimi močmi uspelo za vas pripraviti novo podobo naše spletne trgovine. Ne le, da je vizualno bolj privlačna, je tudi veliko bolj pregledna in enostavnejša za uporabo. Vas, naše drage kupce, pa bomo odslej še bolj razvajali ...
KDAJ ZAČETI z anti-age nego?
KDAJ ZAČETI z anti-age nego? Lepa koža je na dosegu roke. Pomembno je le, da izberemo izdelke, ki ustrezajo starosti in tipu kože. Pri 25-ih letih – govorimo o mejniku, ko se na koži pričnejo pojavljati prvi znaki staranja – že lahko posežemo po izdelkih, ki bodo delovali na prve znake staranja. Po 20. letu imamo namreč v koži vsako leto 1% kolagena manj, torej ne smemo odlašati z uporabo ustreznih anti-age izdelkov. Verjemite, sami sebi boste hvaležni v kasnejših letih.
RDEČICA– pogosta težava kože
RDEČICA– pogosta težava kože Nezdrava koža ima lahko velik vpliv na kakovost življenja posameznika. Z ustrezno nego se lahko izognemo marsikateri težavi, še posebej pa moramo biti skrbni, če imamo občutljivo kožo ali kožno bolezen. V tem primeru moramo uporabljati dermatološke izdelke, ki so posebej formulirani za prav določeno težavo s kožo, izogibati pa se moramo kozmetičnim izdelkom, ki vsebujejo agresivne sestavine in so močno odišavljeni. Kožo moramo v toplejših mesecih vedno dobro zaščititi pred sončnimi žarki, pozimi pa predvsem pred mrazom. Neprijetna težava občutljive kože je pogosto tudi rdečica, ki je lahko znak resne kožne bolezni.
VITAMIN  C – zakaj je pomemben?
VITAMIN C – zakaj je pomemben? Zakaj je pomembno, da vitamin C uživamo vsak dan, ne le takrat, ko nas ujamejo prehlad? Vitamin C, poznan tudi kot askorbinska kislina, ima v telesu pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema. V nasprotju s številnim živalskimi vrstami ga človek ne more proizvajati sam, poleg tega pa je vodotopen, kar pomeni, da se v telesu ne more skladiščiti, kar je sicer značilno za nekatere druge vitamine. Zato je zelo pomembno, da vitamin C telesu zagotavljamo vsak dan, bodisi s hrano bodisi s prehranskimi dopolnili.