Premagajte vročinske valove: Učinkovita rešitev za menopavzo

Premagajte vročinske valove: Učinkovita rešitev za menopavzo

Matični mleček lajša menopavzalne težave

Matični mleček, naravno prehransko dopolnilo, je pokazal obetavne rezultate pri zmanjševanju težav, povezanih z menopavzo. Te težave vključujejo vročinske oblive, nespečnost, razdražljivost in suhost nožnice. Raziskave kažejo, da lahko matični mleček znatno zmanjša te simptome in izboljša splošno počutje žensk v menopavzi.

Učinki in koristi matičnega mlečka

  • Zmanjšanje simptomov menopavze: Matični mleček vsebuje številne pomembne hranilne snovi, kot so ogljikovi hidrati, beljakovine, maščobe, vitamini in minerali, ki pomagajo pri lajšanju simptomov menopavze. Raziskava, izvedena na skupini 200 žensk, je pokazala, da so tiste, ki so uživale matični mleček, doživele znatno zmanjšanje simptomov v primerjavi s tistimi, ki so prejemale placebo​ (NIH Director's Blog)​​(NCCIH)​.
  • Zmanjšanje vročinskih oblivov: Matični mleček je posebej učinkovit pri zmanjševanju vročinskih oblivov, znanih tudi kot valunge. Valunge so eden najpogostejših in najbolj motečih simptomov menopavze, ki lahko bistveno vplivajo na kakovost življenja. Študije kažejo, da matični mleček lahko zmanjša pogostost in intenzivnost valung, kar omogoča boljšo kakovost spanja in splošno počutje​ (NIH Director's Blog)​.
  • Antioksidativne in protivnetne lastnosti: Matični mleček deluje kot močan antioksidant in protivnetno sredstvo, kar pripomore k zmanjšanju vnetij in oksidativnega stresa v telesu. To je še posebej pomembno med menopavzo, ko lahko hormonske spremembe povečajo tveganje za vnetja​ (AlzPED)​.
  • Izboljšanje kognitivnih funkcij: Študije so pokazale, da matični mleček lahko izboljša kognitivne funkcije in zmanjša tveganje za nevrodegenerativne bolezni, kot je Alzheimerjeva bolezen. Matični mleček aktivira cAMP/PKA/CREB/BDNF pot, kar izboljša delovanje možganov in preprečuje celično smrt​ (AlzPED)
  • Zdravje kosti: Matični mleček lahko prispeva k zdravju kosti in preprečevanju osteoporoze, kar je pogosto problem pri ženskah po menopavzi. Študije kažejo, da ima pozitivne učinke na mineralizacijo kosti in zmanjšanje tveganja za zlome​ (NIH Director's Blog)​.

Dodatne informacije in priporočila

  • Priporočeni odmerek: Priporočen dnevni odmerek matičnega mlečka je približno 1 gram, ki ga je najbolje zaužiti na tešče. Lahko ga uživate samega ali zmešanega z medom za izboljšanje okusa.
  • Varnost: Matični mleček je na splošno varen za uporabo, vendar se pred začetkom redne uporabe posvetujte s svojim zdravnikom, še posebej, če imate kakršnekoli zdravstvene težave ali jemljete druga zdravila.

________________________________________

Redno uživanje matičnega mlečka lahko prinese številne zdravstvene koristi, zlasti ženskam v menopavzi, saj pomaga ublažiti simptome in izboljša splošno počutje. Poleg tega lahko matični mleček prispeva k boljšemu zdravju kosti, izboljšanju kognitivnih funkcij in zmanjšanju vnetij v telesu.

Priporočamo vam Arkopharma izdelke z matičnem mlečkom.

Arkoroyal® je prva linija matičnega mlečka z oznako »odgovornega čebelarstva«!

Certifikat neodvisnega organa zagotavlja, da je matični mleček iz okolja, ki ni onesnaženo, zahvaljujoč se rednemu nadzoru kakovosti zraka, vode in tal v 20 km2 pasu okoli panjev Arkopharma. Pri formulaciji izdelkov se uporablja samo matični mleček, proizveden s strani čebel, ki se hranijo izključno z naravnimi ali organskimi viri.

Oddajte svoj komentar