Poletje – idealen čas za temeljito vlaženje vseh tipov kože

Poletje – idealen čas za temeljito vlaženje vseh tipov kože

Voda je ključen element naše kože in jo vsebuje med 7 in 8 litrov, medtem ko jo vsakodnevno iz kože izhlapi okoli 200 ml. Dehidracija ali pomanjkanje vode v koži je lahko težava vseh tipov kože, tudi najbolj mastnih.

Komponente v koži, ki zagotavljajo zadosten nivo vlage

Koža sama sicer ima 3 ključne komponente, ki v njej zagotavljajo zadosten nivo vlage:

  • NMF (naravni vlažilni faktorji) poskrbijo za vlaženje rožene plasti in se nahajajo v membranah korneocitov. Njihove glavne komponente so natrijev PCA, urea, aminokisline, sladkorji …

  • Rožena plast omejuje izgubo vode in je sestavljena iz hidrolipidnega filma, medceličnega cementa, korneocitov …

  • Akvaporini ali vodni kanali v celični membrani se nahajajo v epidermisu in uravnavajo pretok vode.  Odkril jih je Peter Agre, za kar je leta 2003 prejel Nobelovo nagrado za kemijo. Govorimo lahko o »vodovodnem« sistemu naših celic, saj se voda po njih premika.

Faktorji, ki vplivajo na dehidracijo, so lahko različni:

  • okoljski (mraz, veter, onesnaženost, UV žarki …),

  • družbeni (tobak, alkohol …),

  • čustveni (stres, utrujenost …).

Kako prepoznamo dehidrirano kožo?

Klinični znaki pri dehidrirani koži so običajno začasni:

  • zategovanje kože,

  • neudobje,

  • izguba sijaja,

  • včasih tudi drobne luske.

 Poletje je čas, ko vsaka koža potrebuje intenziven vlažilen tretma, s katerim jo bomo zaščitili pred nastankom dehidracijskih linij, izgubo volumna in sijaja ter prezgodnjim pojavom gub. 

Poletje je čas, ko naša koža nujno potrebuje vlaženje

Danes več kot 50 % žensk vsakodnevno uporablja vlažilne izdelke. Vendar samo vlaženje ni dovolj, saj imajo ženske dodatna pričakovanja in želje. Iščejo izdelke, ki bodo koži povrnili sijaj, zagotavljali dermatološko varnost in odlično toleranco ter čutne teksture, ki bodo njihovo vsakodnevno rutino spremenile v  trenutke razvajanja.

Onesnaženost, stres, vročina, mraz … vsakodnevno vplivajo na dehidracijo kože in njeno prezgodnje staranje. Ko koža postane dehidrirana, je epidermis poškodovan, oblikujejo se fine linije in prisoten je občutek zategovanja. Posledično polt izgublja barvo in postaja pusta. Laboratorij BIODERMA je ustvaril fiziološko vlaženje nove generacije. Zahvaljujoč emulziji, ki jo je navdihnila struktura epidermisa, aktivne sestavine patenta Aquagenium® delujejo bolj ciljano in učinkovito, saj ponovno aktivirajo naravni vlažilni proces in spodbujajo cirkulacijo vode znotraj celic.

Rešitev za dehidrirano kožo – Hydrabio linija

Linija Hydrabio je namenjena čiščenju in negi dehidrirane kože. Oskrbi jo z aktivnimi sestavinami, ki izboljšajo cirkulacijo vode v povrhnjici in nepropustnost poroženele plasti. Suhe luske, zategovanje in dehidracijske gubice kmalu po uporabi izginejo.

Vlaženje Hydrabio

Oddajte svoj komentar