Kako delujejo prehranska dopolnila proti izpadanju las?

Kako delujejo prehranska dopolnila proti izpadanju las?

Izpadanje las je lahko gensko pogojeno, lahko pa je tudi posledica stresa, hitrega načina življenja, neuravnotežene prehrane, ali odziva telesa na bolezen, čustveni šok oziroma hormonske spremembe. Vzroki za plešavost pri moških in ženskah se nekoliko razlikujejo (moški so bolj nagnjeni k dednim dejavnikom, ženske pa k hormonskim motnjam), vendar je rezultat podoben: pospešeno izpadanje las.

Čeprav zdravila proti izpadanju las še niso izumili, je na trgu na voljo kar nekaj izdelkov, ki prispevajo k upočasnitvi tega procesa, če je izpadanje povezano z dednostjo, stresom ali nezdravo prehrano.
Lasje, podobno kot nohti in koža, hranila za rast črpajo iz telesa, zato je prehrana ključnega pomena za zdravje in izgled las. Pomanjkanje vitaminov in mineralov bo povzročilo različne nezaželene probleme, kot so šibki lasje, ki prekomerno izpadajo, in krhki nohti.

Zakaj lasje za obnovo potrebujejo 3 mesece?

Lasje rastejo ciklično v treh glavnih fazah: faza rasti (anagena faza), prehodna faza (katagena faza) in faza počitka (telogena faza). Ocenjuje se, da je 80 % las pri ljudeh z normalnim lasiščem v anageni fazi oziroma v fazi, ko so lasje živi, rastejo in absorbirajo vitamine in minerale iz telesa. Ko pa lasje propadejo in po koncu telogene faze tudi izpadejo, jih nadomestijo novi lasje in cikel se ponovi z novo anageno fazo.

Prve tri slike prikazujejo vse 3 faze in rast novih las iz istega lasnega mešička po izpadanju las:


Pri ljudeh, ki so nagnjeni k izpadanju las, se anagena faza v vsakem novem ciklu skrajša, s čimer se poveča odstotek las, ki je v katageni in telogeni fazi, lasje pa izpadajo hitreje, kot rastejo novi lasje. Cikel rasti las se torej pretirano pospeši, vsak postane krajši od predhodnega, ko pa se lasni mešiček izčrpa se absorbira in nato izgine. Za vzpostavitev ravnovesja in upočasnitev plešavosti je torej treba podaljšati fazo rasti.

Tako deluje Forcapil Anti-Chute: naravni rastlinski izvlečki v kombinaciji z vitamini in minerali krepijo lasni mešiček in korenino ter podaljšajo anageno fazo in s tem življenjsko dobo las. Če niste ljubitelj sintetičnih prehranskih dopolnil ali izdelkov za zunanjo uporabo, je Forcapil® Anti-chute najboljša izbira za vas. Je prehransko dopolnilo z biološko razpoložljivim keratinom, kompleksom vitaminov B in D, cinkom in aminokislinami. Zagotavlja trojno delovanje: rast, moč in elastičnost.

Vsebuje vitamine, minerale in rastlinske izvlečke, ki so jih skrbno izbrali strokovnjaki iz laboratorija Arkopharma:

  • Venerini laski (Adantium capillus-veneris) so trajna praprot iz družine Pteridaceae. Sestavljena je iz številnih molekul, kot so flavonoidi, fitosteroli in triterpenoidi. V ljudskem zdravilstvu je priznana kot močan tonik za lase, ki se spopada z alopecijo (plešavostjo).
  • Njivska preslica (Equisetum arvense) je zelnata trajnica. Tradicionalno so jo uporabljali proti izpadanju las in proti krhkim nohtom.
  • Biotin in cink prispevata k ohranjanju zdravih las in kože.
  • Vitamin B6 ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov
  • Baker prispeva k normalni obarvanosti las
  • Folna kislina prispeva k sintezi aminokislin in k presnovi homocisteina.
  • Vitamin D, pantotenska kislina in folna kislina imajo vlogo pri delitvi celic.

Uporaba:
1 tableta na dan, z večjim kozarcem vode, najbolje ob zajtrku. Svetujemo redno uporabo vsaj 3 mesece, saj je to v skladu z naravnim ciklom rasti las. Primerno za ženske in moške od dopolnjenega 15. leta starosti.

Forcapil Keratine+

Forcapil Fortifant


Forcapil Shampoo

Oddajte svoj komentar