Skrivnosti čebeljih pridelkov

Skrivnosti čebeljih pridelkov

Čebele uvrščamo med najbolj dragocene prebivalce našega planeta. So izjemno pomembne za naš obstoj, saj oprašijo skoraj tri četrtine vseh rastlin, od njihovega opraševanja pa je odvisna vsaka tretja žlica hrane na svetu.

Čebele nas razveseljujejo tudi s svojimi visokokakovostnimi pridelki, nekatere s pridom uporabljamo v prehrani (med, matični mleček, cvetni prah), nekatere pa v zdravstvu in drugih panogah (čebelji vosek, propolis, čebelji strup).

Medu in ostalim čebeljim pridelkom pripisujemo veliko pozitivnih lastnosti zato jim večkrat pravimo kar eliksir zdravja in dobrega počutja. Zakaj?

Ljudje uporabljamo čebelje pridelke že vsaj od antičnih časov. Najstarejša upodobitev človeka, ki nabira med, se nahaja v jami blizu Valencie in je stara približno 8000 let. V Gruziji se nahaja najstarejši kozarec medu, ki je star vsaj 5500 let, zanimivo pa je, da je po vseh teh tisočletjih, ta med še vedno užiten.

Med je ena izmed redkih snovi na svetu, ki so jo raziskovalci poskusili umetno sintetizirati v laboratoriju, pa jim to, zaradi njegove kompleksne sestave, do danes še ni uspelo.

Poleg medu, ki je nedvomno najbolj razširjen čebelji pridelek, nam čebele dajejo še cvetni prah, propolis, matični mleček in vosek, za človeka pa je koristen tudi čebelji strup.

Med

Več štirih zakladih iz čebeljega panja, o medu, matičnem mlečku, propolisu in cvetnem prahu, si lahko preberete TUKAJ.

ARKOROYAL IMMUNITÉ FORT BIO

Vse štiri zaklade iz čebeljega panja so v laboratoriju Arkopharma, v idealnih razmerjih, združili v ampule Arkoroyal Immunité Fort, ki vsebujejo tudi ameriški slamnik. Arkoroyal Immunité Fort svetujemo od prvega simptoma prehlada dalje, eno ampulo dnevno.

Arkoroyal Immunite Fort Bio

 > NA IZDELEK 

Oddajte svoj komentar