10 nasvetov za zaščito kože pred soncem

10 nasvetov za zaščito kože pred soncem

Vsi imamo radi s soncem obsijano kožo, še posebej v poletnih mesecih. A dejstvo je, da prekomerna izpostavljenost soncu lahko povzroči poškodbe kože in pospeši proces njenega staranja.

Na srečo obstajajo načini, s katerimi lahko zaščitimo našo kožo. Pri manjšem izpostavljanju soncu lahko sončni žarki pripomorejo k naravni obrambi kože, saj aktivirajo melanocite, spodbujajo rast kože in zdravijo poškodovano kožo. Spodbujajo tudi hormon »sreče« (serotonin), ki prispeva k našemu boljšemu počutju. Sončno svetlobo potrebujemo tudi zaradi proizvajanja vitamina D, ki je ključen pri pospeševanju absorpcije kalcija ter sodeluje pri nastajanju kosti.

Če se želite prepustiti sončnim žarkom, ne da bi s tem škodovali svoji koži, upoštevajte naših 10 nasvetov za zaščito kože.

1.  V času kosila bodite v senci

Med 11. in 16. uro se kolikor je le mogoče izogibajte izpostavljanju soncu. Gre za najbolj vroč del dneva, ko je sonce za vašo kožo najbolj škodljivo.

2. Popijte veliko vode

Večina krem za zaščito kože pred soncem hkrati ščiti in vlaži, kljub temu pa je za lep izgled kože poleti izjemno pomembno, da čez dan popijete zadostno količino vode.

3. Klimatske naprave izsušijo kožo

Ko ste v klimatiziranem okolju, poskrbite, da imate kožo pokrito, še posebej na letalu. Redno nanašajte vlažilne kreme, ki bo vašo kožo navlažile ter poskrbele za lep ten.

4. SPF zaščita je ključnega pomena

SPF pomeni Sun Protection Factor oziroma faktor zaščite pred soncem. Nanaša se zgolj na zaščito pred UVB žarki, ki so odgovorni za porjavitev in povzročajo tudi sončne opekline. SPF 15 denimo zadrži približno 93 % UVB žarkov,  SPF 30 97 %, SPF 50 pa 98 %.

Širok spekter zaščite pomeni, da izdelek ščiti kožo tako pred UVA kot tudi pred UVB žarki, zato je najboljša izbira, ko gre za zaščito kože pred soncem.
SPF je treba izbrati glede na tip vaše kože. Izbira SPF in nanos pa sta odvisna tudi od predela sveta, kjer se nahajate – mogoče boste morali kremo nanesti vsako uro, kajti bolj je vroče, bolj pogosti morajo biti nanosi.
Izdelkov ne hranite v zelo vročih prostorih, saj ekstremna vročina lahko uniči njihove zaščitne filtre. Poskrbite pa, da so dostopni, vendar vedno v senci.

5. Tudi oblačni dnevi lahko povzročijo poškodbe

Ne pozabite, da sonce lahko poškoduje kožo tudi ob oblačnih dneh, zato je uporaba vlažilne kreme s SPF nujna, saj bo poskrbela za stalno zaščito kože.

6. Priprava je ključnega pomena

Ko se na sončen dan odpravljate ven, velja splošno pravilo, da se je treba zaščititi vsaj 15 do 20 minut pred izpostavitvijo soncu.

7. Zaščita od glave do pet

Ko ste izpostavljeni soncu, nanesite izdelek z zaščitnim faktorjem na vse izpostavljene dele vašega telesa – roke, vrat, ušesa in prsni koš, ne pozabite niti na stopala! Poškodbe zaradi sonca so eden izmed glavnih vzrokov za staranje kože. Vsakodnevna uporaba dobre kreme z zaščitnim faktorjem lahko resnično pomaga ohraniti mladosten izgled vaše kože.

8. Poletje zahteva novo rutino

Prilagodite svoj lepotni ritual poletnim mesecem. Namesto težkih hranljivih krem, ki poleti niso potrebne, izberite lahke vlažilne emulzije, kot je denimo vlažilna emulzija za matiranje Aquabella, ali pa serume in fluide, kot je 48–urni vlažilni serum Crème Fraîche® de Beauté. Za temeljito čiščenje kože pa uporabljajte čistilne gele z mikro luščilnimi delci.

9. Če želite popoln ten, ne pozabite na piling in vlaženje

Piling telesa pred izpostavitvijo soncu bo omogočil, da se porjavelost razvije na novi, mladi koži. Na ta način bo koža lepša in dolgotrajneje porjavela. Po izpostavljanju soncu pa vedno uporabite kakovosten izdelek za po sončenju, ki vlaži in obnavlja naravno ravnovesje vaše kože, s tem pa podaljša porjavelost.

10. Ne pozabite na odboj sonca

Približno 80 % škodljivih žarkov se odbije od snega, 15 % od peska, 10 % od betona, 25 % od gladine vode, medtem ko jih kar 40 %  prodre 50 cm globoko (odvisno od njene razburkanosti).

Sonce … Osrečuje nas, v telesu spodbuja sintezo vitamina D, krepi odpornost … Izpostavljanje soncu ima številne koristi za naše zdravje, vendar vsi dobro vemo, da sončni žarki niso le dobronamerni. Zaščita kože pred soncem je nujno potrebna, a z izdelki Nuxe Sun jo lahko spremenite v ritual ČISTEGA UŽITKA. Nuxe Sun je vrhunska zaščita ter božanske teksture in zapeljive dišave, ki se jih boste spominjali še pozno v jesen …

Oddajte svoj komentar