Izbrali ste: Domov » Hujšanje in vitalnost » Spring Relax & Sleep
Spring Relax & Sleep

Spring Relax & Sleep

Prehransko dopolnilo za vse, ki se želijo dobro naspati, 30 hitro delujočih tablet
Dodatek k prehrani z rastlinskim kompleksom in melatoninom za lažje uspavanje in dober spanec
Spletna cena: 9,83 € (Z DDV)
Prihranek0Dobava Na zalogi
Količina:   

PODROBEN OPIS

Spring Relax & Sleep je inovativen izdelek, ki ima s svojim močnim kompleksom rastlin dokazano pomirjujoče delovanje (pasijonka, baldrijan in nemška kamilica) in zagotavlja potrebno sprostitev pred spanjem, medtem ko je za lažje spanje zadolžen melatonin, hormon, ki pospešuje proces uspavanja.
Pomoč pri sproščanju pred spanjem je še posebej pomembna pri psihofizični nespečnosti, kjer ima posameznik občutek, da ne more spati in se mora predhodno sprostiti, da lahko zaspi.
Inovativna Rapid Tab tehnologija omogoča hitro razgraditev tablete takoj po zaužitju. Aktivne sestavine se sprostijo po samo 60 sekundah, kar bistveno skrajša čas, ki je potreben za začetek delovanja.

PREDNOSTI IZDELKA

Spring Relax & Sleep ima dvojno delovanje. Hkrati deluje na sprostitev organizma in pomaga pri lažjem uspavanju.
Melatonin lahko deluje tudi na težave, ki nastanejo zaradi sprememb v časovnih pasovih (npr. Jet lag) ter za vse posameznike, ki delo opravljajo v izmenah, saj lahko prekinejo naravni biološki ritem in čas, ko se odpravijo spat.
Številne znanstvene študije so pokazale, da sestavine izdelka delujejo na sprostitev.

INOVACIJA SPRING
Spring Relax & Sleep je oblikovan v obliki tablet s hitrim sproščanjem/razgrajevanjem (Rapid Tabs), saj se tableta raztopi v 60 sekundah, kar omogoča izredno hitro delovanje.

KOMU JE NAMENJEN

Namenjen je vsem, ki imajo težave s spanjem oziroma nespečnostjo, še posebej pa je primeren za ljudi, ki imajo težave z:
•    uspavanjem,
•    pogostim zbujanjem sredi noči in ponovnim uspavanjem,
•    slabo kakovostjo spanja, in tistim, ki se zjutraj zbujate utrujeni in nenaspani.

Spring Relax & Sleep pomaga tudi:

•    pri simptomih, ki so posledica nenadnih vremenskih sprememb,
•    osebam, ki opravljajo izmenično delo (zlasti nočne izmene).

SESTAVINE:

V priporočeni dnevni dozi (1 hitro učinkovita razgradljiva tableta):

Suhi ekstrakt Passiflora incarnata, pasijonka

100 mg

(skupni flavonoidi)

2 mg

Suhi ekstrakt Valeriana officinalis, baldrijan

25 mg

(Baldrijanska kislina)

0,2 mg

Koncentrirani ekstrakt Matricaria chamomilla, nemška kamilica

7,5 mg

(ekv. rastline)

30 mg

Melatonin

1 mg


*NRV (referenčna vrednost hranil ustanovljena v skladu z uredbo Evropskega parlamenta in Sveta Evrope 1169/2011 z dnem 25. oktober 2011.
**NRV ni bila ustanovljena.NETO KOLIČINA: 30 HITRO RAZGRAJUJOČIH TABLET (=18g)

UPORABA

Vzemite 1 tableto pol ure preden se odpravite spat.


DELOVANJE

Spring Relax & Sleep:
  • deluje kot pomoč pri pripravi na spanje,
  • skrajša čas uspavanja,
  • blaži simptome hitrih časovnih sprememb (jet lag)
  • blaži težave nespečnosti.

MELATONIN

Melatonin je nevrohormon, ki ga izloča epifiza, majhna žleza velika kot zrno graha, ki se nahaja v centru možganov. Melatonin nadzoruje dnevno-nočni cikel v notranjosti človeškega organizma, ki določa čas spanja in čas budnosti.

Melatonin se prične ustvarjati v trenutku, ko možgani prejmejo informacijo, da se je dan končal in da je začetek noči. Kmalu po tem, ko pade mrak, se začne melatonin izločati. Njegova količina je najvišja sredi noči, proti jutru pa se njegova količina ponovno zmanjšuje. Melatonin našemu organizmu sporoča, da se je začela noč, da se je potrebno pripravit na spanje, s tem da se zniža telesna temperatura, zmanjša budnost, zmanjša pa se tudi izločanje hormona kortizola, ki ima v telesu nalogo, da spodbuja budnost.

Raven melatonina v človeškem organizmu se z leti zmanjšuje. Šteje se, da je to eden izmed razlogov, zakaj se nivo nespečnosti z leti zvišuje. Zdi se, da starejše osebe potrebujejo manj spanja in da je to razlog zakaj spijo manj, vendar to ne drži. Glavni razlog za to je manjša količina melatonina.

Poleg tega da ugodno deluje pri nespečnosti, lahko melatonin zmanjšuje simptome jet laga, ki se izražajo z motenim ritmom spanja zaradi spremembe časovnih pasov. Melatonin pomaga, da se biološki ritem telesa prilagodi časovnemu pasu.

Poleg vloge pri uspavanju ima melatonin pomembno vlogo pri preprečevanju poškodbe celic v telesu, z antioksidativnim delovanjem, tako da deluje proti prostim radikalom.

 

PASIJONKA

Že od nekdaj je poznano njeno zdravilno delovanje pri zmanjševanju živčnosti in nemira, odpravljanju težav z nespečnostjo, pri krčih in prehitrem delovanju srca. Prav tako je poznano tudi njeno delovanje proti zasvojenosti. Pri kemični sestavi, od farmakoloških aktivnih sestavin izstopajo flavonoidi (vsebuje jih do 2,5 %) z cianoglikozidi in eteričnimi olji.

Delovanje pasijonke se pogosto primerja z delovanjem benzodiazepina (spojina, ki se uporablja v pomirjevalih kot je Valium). Zato ima pasijonka na organizem pomirjujoči učinek, spodbuja uspavanje in sprošča krčenje mišic.

BALDRIJAN

Baldrijan (lat. Valeriana officinalis) ali zdravilna špajka je trajnica,  zelnata rastlina, ki je ime dobila iz latinske besede Valere, kar pomeni »dobro«. Baldrijan se uporablja predvsem kot sredstvo za umiritev napetosti in tesnobe. Ima akutni učinek, zato deluje zelo hitro.

Aktivne sestavine baldrijana v glavnem izvirajo iz njegovega korena. Starejši in debelejši kot je koren, več iso-valerične kisline vsebuje. Benzodiazepin deluje tako, da pospešuje uspavanje, zmanjšuje nočno budnost ter podaljšuje skupni čas spanja. Rezultati raziskav kažejo na to, da ekstrakt baldrijana skrajšuje čas uspavanja, izboljša kvaliteto spanja in zmanjšuje število zbujanj preko noči.

 

KAMILICA

Prava ali nemška kamilica (lat. Matricaria chamomilla) je enoletna zelnata rastlina, katere latinsko ime izvira iz besede matrix, ki pomeni maternica.

Aktivne snovi v nemški kamilici so bisabolani, flavonoidi, kumarini in fenolne kisline. Podobno kot pasijonka in baldrijan tudi kamilica deluje kot benzodiazepini.

Nekatere raziskave so pokazale, da kamilica deluje zlasti na sproščanje melatonina in s tem pomaga pri težavah z nespečnostjo.PRIPOMBA:
Shranjujte iz dosega otrok. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

SHRANJEVANJE:
Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu, zaščiteno pred svetlobo in vročino, na temperaturi do 25˚C.

OPOZORILO:
Nosečnice, doječe matere in osebe, ki jemljejo druga zdravila ali prehranska dopolnila, naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom. Če ste preobčutljivi ali alergični na katero koli sestavino tega prehranskega dopolnila, ga ne uporabljajte.